Volledig scherm
De Cubaanse band Cubanismo bouwde zondagavond een feestje op de Markt in Den Bosch. © Robèrt van Lith/BD

Politie: Jazz in Duketown verliep zeer rustig

DEN BOSCH - Jazz in Duketown in Den Bosch is volgens de politie zeer rustig verlopen. 

,,Er waren amper incidenten afgelopen pinksterweekeinde en de incidenten die er zijn geweest,  waren niet gerelateerd aan Jazz in Duketown", aldus een woordvoerder van de politie. 
Het gratis te bezoeken jazzfestival trok de afgelopen dagen ongeveer 145.000 bezoekers, zo maakte woordvoerder Michiel Piggen maandag rond 18.00 uur bekend. Trijntje Oosterhuis had zojuist het festival afgesloten op de Parade. Vorig jaar kwam Jazz in Duketown volgens de organisatie uit op circa 115.000 bezoekers. Piggen: ,,We komen aan die bezoekersaantallen in samenwerking met de gemeente en de politie." Hij geeft toe dat de metingen 'enigszins nattevingerwerk' zijn. Wat wel zeker is, is dat meer dan 100.000 mensen keken naar de liveregistraties op YouTube van de optredens op de Parade. ,,Daar zijn we heel trots op", aldus Piggen.
Volgens hem heeft het hoge bezoekersaantal veel met het mooie weer te maken, maar ook met de 'geweldige programmering'. ,,We hadden hier wereldtoppers als Al Di Meola en Joshua Redman, veel mensen van buiten de stad stonden daar echt van te kijken. We hadden zelfs een man uit Haarlem die belde waar hij de tickets kon bestellen voor Al Di Meola. Hij kon niet begrijpen dat zo'n artiest hier gratis te bezoeken is."

Na de laatste optredens begon maandagavond het afbreken van de podia. 

Volledig scherm
Drukte op het Kerkplein in Den Bosch. © Robèrt van Lith/BD