Volledig scherm
Onder meer een auto van 123dakreparatie ging in vlammen op. © Bart Meesters

Politie over vermeende 'dakdekkersoorlog' in Den Bosch: Veel te vroeg voor conclusies

DEN BOSCH - Is een felle concurrentiestrijd tussen dakdekkers aanleiding voor de reeks autobranden die Den Bosch dit weekeinde trof? De politie vindt het nog veel te vroeg voor conclusies.

Vijf wagens werden in Den Bosch dit weekend in de hens gezet. Twee stuks waren van schoorsteenveegbedrijf De Roetman (,,wij zijn géén dakdekker”). Eén wagen was van 123dakreparatie. Een vierde bedrijfswagen droeg geen belettering, maar was eigendom van een klussenbedrijf dat óók dakwerk verricht. En een vijfde wagen, die zondagavond uitbrandde, had met daken niets te maken.

Conflicten

De politie laat weten onderzoek te doen en vindt dat het ‘veel te ver’ gaat om al over een dakdekkersoorlog te spreken. Allerlei scenario's worden opengehouden. ,,We hebben gesproken met de gedupeerden en daaruit blijkt niet dat er sprake is van conflicten. We hebben ook navraag gedaan bij andere bedrijven in deze branche. Daar horen we ook niks over eventuele conflicten.''

De woordvoerder bevestigt dat een particuliere bewakingscamera opnamen heeft gemaakt in de de Rodenbachstraat waar zondag een autobrand woedde. De beelden worden nog geanalyseerd. In de buurten waar branden woedden wordt extra gesurveilleerd. ,,En we hopen ook dat buurtbewoners extra alert zijn en ons eventuele opnamen van bewakingscamera's geven." 

Lees in het Brabants Dagblad van dinsdag reacties van Bossche dakdekkers en landelijke brancheverenigingen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement