Volledig scherm
De politiemotor moest later worden weggetakeld. © Bart Meesters

Politie schiet bij achtervolging, motoragent opzettelijk aangereden: 'Hij werd gelanceerd'

UPDATEDEN BOSCH - Tijdens een achtervolging door Den Bosch heeft de politie donderdagnacht een waarschuwingsschot gelost. Ook raakte een motoragent lichtgewond, toen hij door de vluchtende automobilist bewust werd aangereden. 'Hij werd gelanceerd en kwam meters verderop op de weg terecht', aldus de politie. De drie inzittenden van de auto zijn ontkomen.

Volledig scherm
De politiemotor nadat hij was aangereden. © Politie Den Bosch

De achtervolging begon iets na 02.00 uur, nadat agenten een auto vanuit Engelen richting de Kruiskamp zagen rijden. De auto reed veel te hard, wat de aandacht trok. Ze wilden de inzittenden controleren, maar die trokken zich niets aan van het stopteken. Toen het voertuig op de Rietveldenweg ook nog eens door rood reed, besloten agenten collega's op te roepen voor een achtervolging. 

Ook op de Zandzuigerstraat reed de auto door rood. Als slingerend ging hij verder over de Oude Vlijmenseweg. Bij de rotonde met de Kooikersweg trof de automobilist een motoragent op zijn weg, die probeerde de auto tegen te houden. 'Er werd vol ingereden op de agent', aldus de politie. De motoragent werd gelanceerd en kwam meters verderop op de weg terecht. Hij raakte wonderwel niet zwaargewond en had slechts wat schrammetjes. 

Geramd

Een stukje verderop op de Oude Vlijmenseweg probeerde de politie de auto te stoppen door hem te rammen met een politiewagen. Dat lukte, maar de drie inzittenden klommen uit de auto en vluchtten weg. 

Waarschuwingsschot

Met onder andere een helikopter is nog een tijdlang gezocht naar de drie. Op een zeker moment vond een agent van van de inzittenden op de Oude Vlijmenseweg. Maar opnieuw vluchtte de verdachte. In een laatste poging de man te stoppen, loste een agent een waarschuwingsschot. Toch ontkwam de verdachte dit keer weer. 

In de auto van de drie vonden agenten spullen die mogelijk gestolen zijn. Aan de hand van die spullen en de auto, die in beslag is genomen, probeert de politie de verdachten alsnog op te sporen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement