Volledig scherm
De politie zocht vorige maand naar spullen van Savannah in De Kronkels in Bunschoten. © Caspar Huurdeman

Geen moord, maar doodslag: 'Bossche verdachte (16) doden Savannah handelde alleen'

BUNSCHOTEN/DEN BOSCH - De jongen uit Den Bosch (16) die is gearresteerd voor betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Savannah Dekker, wordt verdacht van doodslag. 

Een woordvoerster van het OM zei maandag dat er nog geen aanwijzingen zijn dat ook andere mensen betrokken zijn bij de dood van het meisje.

Aanklacht

Het OM sluit niet uit dat de aanklacht nog wordt veranderd. Eerder werd hij alleen verdacht van betrokkenheid bij Savannahs dood. Donderdag wordt een beslissing genomen over de verlenging van zijn voorarrest. 

ZIE OOK: Dossier moord Savannah en Romy

In eerste instantie sloot het OM niet uit dat er meerdere verdachten waren, maar daarvoor zijn er volgens het OM op dit moment geen aanwijzingen meer.

Overigens is de politie maandag begonnen met het droogleggen van de sloot waar de 14-jarige Savannah Dekker begin juni werd gevonden. Ze zoeken naar haar portemonnee en telefoon.

Het onderzoeksteam heeft eerder al uitvoerig gezocht in de omgeving waar Savannah werd gevonden en op de plek langs de Monseigneur van de Weteringstraat in Hoogland waar haar fiets is gevonden. Hierbij zijn speurhonden en duikers ingezet en er is gedregd. 

ZIE OOK: Bossche verdachte (16) gamede en chatte vaker met meisjes als Savannah

Zoekactie

Ook zijn de spullen die de burgerzoekactie heeft opgeleverd, nagekeken. Omdat de telefoon en portemonnee van Savannah niet zijn gevonden en deze spullen van groot belang kunnen zijn voor het onderzoek, is besloten de sloot nu droog te leggen. Dit zal enige dagen in beslag nemen.

Daarnaast doen politie en Openbaar Ministerie een oproep aan een ieder die informatie heeft over de vermiste spullen. De portemonnee is een zwarte, glad leren enveloppe portemonnee met een goudkleurige rits met een goudkleurig labeltje eraan. De telefoon is een zwarte Samsung Grand Prime S6. Vermoedelijk zat er een zwart hoesje omheen met gouden randen.

ZIE OOK: Verdachte doden Savannah door kinderrechter uit huis geplaatst

Vermissing

Savannah werd op 1 juni vermist. Drie dagen later werd haar lichaam gevonden in een sloot bij het industrieterrein De Kronkels in Bunschoten.

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
  1. Wat zijn dat voor teksten?

    Wat zijn dat voor teksten?

    Di. 26 sept. De bedenkers hopen op een glimlach van voorbijgangers. En dat lijkt aardig te lukken bij Studio Reinoud en Jules, op de hoek van de Handelskade en de Zuid-Willemsvaart. Met kleine letters is op het raam te lezen dat we te maken hebben met grafisch ontwerpers, webbouwers en tekstschrijvers. Deze dertigers noemen zichzelf ook wel grapjassen. Voorbeelden daarvan plakken ze om de zoveel weken op de ruit. 'Absoluut geen kleurverschil' is daar sinds een paar dagen te lezen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.