Volledig scherm
In totaal volbrachten 26 renners van Blue4Charity de heldhaftige tocht. Twee renners vielen onderweg uit vanwege een valpartij © Chris Korsten

Politieagenten Blue4Charity volbrengen heroïeke fietstocht, opbrengst naar Dream4Kids

DEN BOSCH - Een groep maatschappelijk geëngageerde politieagenten van de eenheid Oost-Brabant, die zich jaren geleden heeft verenigd in Blue4Charity, is erin geslaagd een heroïeke 1100 kilometer lange fietstocht van München naar Den Bosch te volbrengen. Zaterdagmiddag was de aankomst bij het IBT-centrum aan de Hedikhuizerweg. De opbrengst komt geheel ten goede van Dream4Kids.

Zo rond het geplande tijdstip van half vijf in de middag passeerden 26 renners de finish, waar ze werden opgewacht door trotse familieleden en vrienden. Een politieauto met een loeiende sirene voerde de karavaan aan, met in de directe nabijheid enkele brullende motoren. Een van de deelnemers was de 52-jarige Huub 'Jansen'. "Al met al was het een behoorlijk pittige uitdaging met diverse lange etappes. We hebben er zes dagen over gedaan. Wat de tour vooral zwaar maakte, was het feit dat onderweg regelmatig fikse hoogteverschillen overwonnen dienden te worden. Inbegrepen was een groot deel van de klassieker Luik-Bastenaken-Luik, geen kattenpis! Dat de Weergoden ons niet altijd even gunstig gezind waren, vormde een factor om extra rekening mee te houden", lichtte hij toe. "Met name het saamhorigheidsgevoel en de gezamenlijke missie om een goed doel te ondersteunen hebben ons in het zadel gehouden."

Eerbetoon

Blue4Charity, indertijd in het leven geroepen als eerbetoon aan een collega die overleden is aan kanker, heeft al meerdere keren een soortgelijke fietstocht georganiseerd. Twee jaar geleden voltrok zich een tocht over 900 kilometer van het Engelse Swindon naar Den Bosch. Alle opbrengsten, met een totaalbedrag van 32.000 euro, gingen toen naar stichting Make-A-Wish. De verwachtingen zijn dat een ongeveer hetzelfde bedrag nu opnieuw als eindresultaat uit de bus zal komen.

"We zijn uitermate blij dat het sponsorgeld ditmaal naar onze organisatie gaat. Onze stichting probeert dromen van kinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar met een jeugdtrauma uit te laten komen. Dat doen we onder andere door het organiseren van Droomdagen. De impact daarvan is telkens gigantisch, zo'n dag draagt immers bij aan het (zelf)vertrouwen van een kind met een dergelijk verleden", aldus Heidi Bunicich, directeur van de stichting die gevestigd is in Perron-3 in Rosmalen.

De 18-jarige Yarra, een slachtoffer van mishandeling en stalking, was ter plekke aanwezig om op emotionele wijze verslag te doen van haar ervaringen die een Droomdag haar bracht.

Volledig scherm
Er was behoorlijk wat publiek op te been om de renners feestelijk te begroeten © Chris Korsten