Volledig scherm
© Tom van der Meer/BD

Primeur voor Bibliotheek Rosmalen: rijdende bus vol modernste apparaten

ROSMALEN - Waar je twintig jaar geleden naar de bibliotheek ging om voor het eerst een internetsite op te zoeken, kun je er vanaf vandaag terecht voor je eerste 3D-print of zelfgemaakte laserprint. Vanaf vandaag rijdt een bus met deze technische snufjes door Brabant.

Gedeputeerde van de provincie Brigite van Haaften opende de zogenaamde MakersBuzz woensdagmiddag bij de bibliotheek van Rosmalen. "Je moet nieuwe informatie dichtbij de mensen brengen. Daar moet meer begeleiding voor zijn", zei zij bij voordat ze de bus op spectaculaire wijze opende. Ze moest een emmer heet water in een vat vol koud stikstof gooien. Het zorgde voor een bijzonder effect (zie video hieronder).

In de bus werd het logo van de provincie met een laser in een Bossche bol gegraveerd. Binnen in de bieb stond een 3D-printer. "Het is heel simpel. Je maakt op een laptop een 3D-plaatje en via een SD-kaart die je hier inplugt wordt dat geprint", zegt Thijs de Groof, die uitleg geeft. In vijf kwartier werd er een vijf centimeter grote WK-wereldbeker geprint. De Groof gaat met de bus langs veel Brabantse bibliotheken en later ook naar bijvoorbeeld festivals. Het is de bedoeling om iedereen in Brabant kennis te laten maken met de apparatuur.

Volledig scherm
© Tom van der Meer/BD
Volledig scherm
© Tom van der Meer/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement