Volledig scherm
Sjef van Creij voor de derde keer op rij Prins Josephus d'n Urste. Naast hem de nieuwe adjudant Leon van Buul. © Sophie Fleur Verbiesen

Prins Josephus d'n Urste heerst weer over Zandhazendurp

ROSMALEN - Als het 11-11 bal een voorbode is van het carnaval in Zandhazendurp, wordt het dit jaar een top jaar! In café D'n Beer hingen ze met de benen buiten. Zeker toen de prins bekend werd.

Terwijl Heavy Hoempa de zaal nog even trakteerde op een knalhard en harmonisch AC/DC, steeg de spanning of Sjef van Creij daadwerkelijk voor het derde jaar prins van Rosmalen zou worden. Er waren toch tranen gevloeid bij het afgeven van de ceremoniële attributen die bij het prinszijn hoorde.
Na een muzikale avond omlijst door de clubkes van Zandhazendurp , werd het na elven toch tijd om de nieuwe prins en adjudant bekend te maken. Dat Helga van den Akker niet voor de derde keer de rol van adjudant aan zou nemen was in de wandelgangen al bekend. 

Iets over elven kwamen Hannus en Hanneke , de symbolen van het Rosmalens carnaval, het podium op. De opluchting was groot. Daar ging achter het masker van Hanneke toch voor de derde keer op rij het gezicht van Sjef van Creij schuil. Wederom mochten de zandhazen Prins Josephus d'n Urste verwelkomen.
Nieuw was wel de adjudant: Leon van Buul, bestuurslid van de Federatie van Europese Narren, oud-prins van Engelen. Hij heeft er zin in!

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.