Volledig scherm
De overeenkomst voor de Raad van Kinderen bij Essen. © Peter de Bruijn/BD

Prinses Laurentien geeft startsein voor Raad van Kinderen bij energiebedrijf in Den Bosch

DEN BOSCH – Leerlingen van basisschool Wittering.nl in Rosmalen gaan met energieleverancier Essent meedenken over nieuwe vormen en een ander gebruik van energie. Directeur Patrick Lammers van Essent en bovenbouwleerkracht Guus Schonenberg van Wittering.nl tekenden maandagmiddag een samenwerkingsovereenkomst voor een Raad van Kinderen bij het energiebedrijf voor 3 jaar. Dat gebeurde in aanwezigheid van prinses Laurentien van Oranje.

Met de samenwerking wil Essent verfrissende suggesties en oplossingen van jongeren rondom de overgang naar schone energie aanboren.

Dialoog
De prinses is oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation (MCF). De MCF probeert een dialoog tot stand te brengen tussen besluitvormers en kinderen over actuele dilemma’s en vraagstukken bij organisaties en bedrijven. Volgens de prinses kunnen juist kinderen vrij meedenken over energie en energiegebruik in de toekomst.

Dilemma
25 kinderen uit de bovenbouw van Wittering.nl gaan eerst een dilemma onderzoeken. Daarna gaan ze in gesprek met de Raad van Bestuur en directie van Essent. “Ik denk dat de kinderen het fantastisch vinden dat hun ideeën voor de toekomst serieus worden genomen en dat ze hier ook iets over te zeggen hebben”, aldus leerkracht Guus Schonenberg van de basisschool in Rosmalen.

Volledig scherm
Directeur Patrick Lammers (rechts) en leerkracht Guus Schonenberg tekenden onder toeziend oog van prinses Laurentien. © Peter de Bruijn/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement