Volledig scherm
De provincie wil vanaf 2015 stoppen met het financieren van transferiumbussen in Den Bosch.

Protestactie op transferia in Den Bosch

DEN BOSCH - Oppostiepartijen uit de gemeenteraad van Den Bosch gaan een protestactie starten tegen het besluit van de provincie om te gaan stoppen met het subsdiëren van transferiumbussen in Den Bosch.

Fractievoorzitter Paul van der Krabben van Bosch Belang kondigde in de raadsvergadering van dinsdagavond aan dat zijn partij samen met de collega-partijen Leefbaar 's-Hertogenbosch en Rosmalen en Stadspartij Knillis een handtekeningenactie gaat houden op de transferia. "Wij nemen het initiatief om een protestbrief te laten tekenen. Die handtekeningen gaan we aanbieden aan het provinciebestuur", aldus Van der Krabben.

Ook verkeerswethouder Jan Hoskam (VVD) gaf aan teleurgesteld te zijn in het besluit van de provincie. "Ik vind het onverwacht, onbegrijpelijk en onwelkom."

  1. 'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord
    update

    'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord

    BUNSCHOTEN/ DEN BOSCH - Het is nog steeds onduidelijk waaraan Savannah Dekker (14) uit Bunschoten is overleden, al wordt een 14-jarige Bosschenaar nog steeds verdacht van moord op het meisje. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) concludeert in een rapport dat het zowel een natuurlijke dood als een onnatuurlijke dood als gevolg van geweld of verdrinking kan zijn geweest. Dat meldt RTL Nieuws.   

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.