Volledig scherm
De bouwloods in Nuland. © Paul Roovers/BD

Provincie: Bouwloods in Nuland blijft staan

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch is niet van plan om de bouwloods ’t Droogdok in Nuland af te breken. Dat antwoordt de provincie op schriftelijke vragen van de VVD. In de Bossche gemeenteraad vroegen de VVD en het CDA enige tijd geleden hoe het verder gaat met deze loods waarvan de tijdelijke vergunning volgend jaar afloopt.

De loods werd in 2012 door de voormalige gemeente Maasdonk gerealiseerd op basis van een tijdelijk omgevingsvergunning geldend tot en met 2017. Volgens de provincie ‘oriënteert’ de gemeente zich of deze tijdelijke omgevingsvergunning kan worden verlengd’. „Er is nu nog geen voornemen om de bouwloods op de huidige locatie af te breken”, antwoordt de provincie.

Volgens de provincie heeft de bouw van de loods 20.000 euro gekost en heeft de provincie daaraan een bijdrage geleverd van 8.200 euro. De VVD vraagt of de provincie vindt dat de gemeente moet zorgen voor een (nieuw) onderkomen in Nuland voor de carnavalsverenigingen. Daar zegt de provincie geen opvatting over te hebben.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.