Volledig scherm
Hagelstenen zo groot als een handpalm in Asten. © @EefR

Provincie onderzoekt mogelijkheden voor ingrijpen bij extreme regenval

* UPDATE 17.36 uur * DEN BOSCH - De provincie Brabant en de Brabantse waterschappen gaan onderzoeken of het mogelijk is extra maatregelen te nemen om overlast door extreme neerslagsituaties te voorkomen en te beperken. Om wat voor maatregelen het gaat, is nog onduidelijk.

Aanleiding voor het gezamenlijke onderzoek vormen de extreme buien in juni in Zuidoost-Brabant en de grote overlast die daardoor ontstaan is. De waterschappen hadden zelf al gezegd dat ze gaan bezien of hun aanpak wellicht anders moet. Nu gaat ook de provincie meedoen.

Dat is logisch nu de maatschappelijke problemen zo groot zijn, aldus een woordvoerder: ,,En het is ook de provincie die toeziet op het functioneren van de waterschappen." Het KNMI verwacht dat extreme neerslagsituaties in de toekomst vaker zullen voorkomen.

Onderzoek naar extra maatregelen
Gedeputeerde Johan van den Hout (Natuur, Water en Milieu): ,,We erkennen de aard en de urgentie van de wateroverlastproblemen in de afgelopen jaren. Lokale stortbuien hebben aanzienlijke schade veroorzaakt. Hierbij betrekken we de ervaringen met de wateroverlast in de afgelopen jaren." In het kader van de klimaataanpak zijn de provincie en de waterschappen hierover in overleg met de gemeenten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.