Volledig scherm
Een visualisatie van het toekomstige kruispunt bij De Brand in Den Bosch. © Provincie Noord-Brabant

Provincie wil ongelijkvloerse kruising op N279 bij De Brand

DEN BOSCH - De provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat en de gemeentes Den Bosch en Sint-Michielsgestel willen een ongelijkvloerse kruising realiseren op de N279 bij bedrijventerrein De Brand in Den Bosch. Aannemer Combinatie De Vaart, die ook de verbreding van de N279 tussen Den Bosch en Veghel uitvoert, heeft opdracht gekregen om plannen uit te werken.

In die plannen moeten de verkeerslichten verdwijnen zodat het verkeer makkelijker kan doorstromen. Ook de aansluiting van het terrein met de A2 en die bij de Beusingsedijk worden in de plannen meegenomen. De provincie en gemeenten willen dat de plannen in het najaar van 2016 op tafel liggen zodat er dan een definitief besluit genomen kan worden. De uitvoering zou direct kunnen beginnen, zodat het plan eind 2017 gerealiseerd is.

Informatiebijeenkomsten
Belangstellenden die informatie willen over de lopende werkzaamheden aan de N279 kunnen de komende weken terecht op 3 informatiebijeenkomsten. Woensdag 25 november is er een in dorpshuis De Moerkoal in Middelrode, maandag 30 november in het CHV-gebouw aan de Noordkade in Veghel en donderdag 3 december nog in cultureel centrum St. Servaes in Heeswijk-Dinther. Alle bijeenkomsten zijn vanaf 19.30 uur.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.