Volledig scherm
© Gabor Heeres/Persburo Sander van Gils.

Psychotische man (36) in onderbroek dringt woning in Veghel binnen en klimt dak op: 120 uur werkstraf

VEGHEL/UDEN - Een 36-jarige Udenaar is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf van 120 uur.

De man klom, onder invloed van alcohol en drugs, vorig jaar in de nacht van 30 september op 1 oktober in de Van Speijkstraat in Veghel op het dak van een woning en begon dakpannen naar beneden te gooien. Daardoor liepen enkele auto's forse schade op.

De man, die in een psychose verkeerde, drong, gekleed in alleen zijn onderbroek, een woning binnen. Hij achtervolgde daar de 16-jarige zoon des huizes, bedreigde hem met een mes en slaakte daarbij monsterlijke kreten uit. 

De rechtbank heeft bepaald dat de Udenaar ook in totaal ruim 5.500 euro schadevergoeding moet betalen aan de eigenaren van de auto's. Voorts moet hij zich houden aan voorwaarden die de reclassering hem oplegt. De officier van justitie eiste twee weken geleden 120 uur werkstraf en een half jaar voorwaardelijk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vinkelse EBHO'ers gehuldigd

    Vinkelse EBHO'ers gehuldigd

    VINKEL - Feest gisteravond tijdens de jaarvergadering van de Vinkelse EHBO-vereniging Anthos: vier jubilarissen werden gehuldigd. Daaronder André van Wanrooij (25 jaar lid) en Peter Pennings (40 jaar). Riet van de Pol maakt de 50 jaar vol en zij is al die tijd ook al secretaris. Ook Albert van den Elzen zag 'goud'. Hij was penningmeester en voorzitter, tot 2003 en maakten de hoogtijdagen van de club in de jaren zeventig mee. Riet, Peter en Albert werden erelid van Anthos.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.