Volledig scherm
Nelleke de Noo voor haar kunstproject 'Water' © Chris Korsten

Putdeksel op de Markt getransformeerd tot kunstobject

DEN BOSCH - De Bossche kunstenaar Nelleke de Noo heeft dinsdagavond op de Markt haar kunstproject 'Water' gelanceerd in het bijzijn van circa tachtig belangstellenden. Van de gemeente kreeg ze onlangs toestemming om het aanwezige putdeksel om te vormen tot een kunstwerk.

De Noo ging maandagochtend van start met het schilderen van geometrische vormen. "Ik ben gefascineerd door eeuwenoude water- en energiestromen. Deze Bossche waterput heeft eveneens altijd tot mijn verbeelding gesproken", reageerde De Noo. Stichting 1522, die gewedijverd heeft voor de terugkeer van de Bossche waterput en het Onze-Lieve-Vrouwehuisje op de Markt, was ook betrokken bij de organisatie.

Verder was er een connectie met de Zoete Moeder, aangezien het de negende en laatste dag was van het noveen. Dat verklaarde voor een deel de aanwezigheid van het gilde De Oude Schuts. Het kunstwerk is vrijdag, wanneer het voorzien zal zijn van een beschermende laklaag, pas helemaal klaar. Het is de bedoeling dat het kleurrijke object op basis van acrylverf de komende maanden intact blijft.

Volledig scherm
De geluiden, afkomstig van de harp, sloten nauw aan bij het concept © Chris Korsten
Volledig scherm
Fakkeldragers hadden min of meer een spirituele inbreng © Chris Korsten