Volledig scherm
© ANP XTRA

PvdA Den Bosch heeft zorgen over windmolenpark

DEN BOSCH - De PvdA in Den Bosch maakt zich zorgen over Blue Bear Energy en de ontwikkelingen van een windpark in de polder tussen Den Bosch en Oss. Blue Bear heeft de afgelopen jaren gronden in de polder aangekocht om er in de toekomst windmolens te plaatsen en zo 'het initiatief van de ontwikkeling van een windpark naar zich toegetrokken', aldus de PvdA. 

De PvdA wil tijdens het vragenhalfuurtje tijdens de raadsvergadering van 11 september van het college van B en W weten waarom het college niet zelf het initiatief naar zich toe getrokken heeft om het windpark te ontwikkelen. ,,Zodat draagvlak van omwonenden en een eerlijke verdeling van lusten en lasten gegarandeerd zijn.'' Raadslid Fouad Kaboutti vraagt namens de PvdA ook hoe Blue Bear aankijkt tegen deze publieke belangen en hoe het stadsbestuur hier zorg voor gaat dragen.

Windpark

Blue Bear heeft inmiddels Windpark Den Bosch BV opgericht om windmolens in de polder te kunnen plaatsen. In die uitgestrekte polders zou plaats zijn voor maximaal tachtig molens. In een groot deel van de polder hebben boeren Blue Bear buiten de deur kunnen houden door zelf een Windcollectief Oss-Den Bosch op te richten. Om zelf de regie in de polder te houden. De PvdA wil weten of er nog meer initiatiefnemers zijn en welke procedures er (nog) moeten volgen om een windpark mogelijk te maken.