Volledig scherm
© Thinkstock

PvdA Den Bosch maakt zich zorgen over woekerrentes voor arme Bosschenaren

DEN BOSCH – De Bossche PvdA vindt dat de gemeentelijke kredietbank leningen voor een zo laag mogelijk tarief zou moeten verstrekken gezien de doelgroep die hier gebruik van maakt. De sociale lening wordt anders een last voor mensen zonder alternatief.

De gemeentelijke kredietbank biedt soelaas voor Bosschenaren met een minimuminkomen, mensen met schulden die deze willen saneren, mensen die dakloos zijn geweest en statushouders die een woning krijgen toegewezen.

Raadsleden Pieter Paul Slikker en Fouad Kabbouti willen inzicht in de gehanteerde percentages om tot een eerlijke kredietverstrekking voor minima te komen. Hoewel de lokale overheid tegen geringe rente kan lenen, lopen rentepercentages voor Bosschenaren met een minimaal inkomen soms op tot de maximale rente.

  1. Fortuin van ome Theo gaat niet naar familie: 'Jullie hadden kunnen komen toen ik nog leefde'
    PREMIUM
    video

    Fortuin van ome Theo gaat niet naar familie: 'Jullie hadden kunnen komen toen ik nog leefde'

    DEN BOSCH - 'Zij die dachten nog koffie te komen drinken, jullie hebben pech. Jullie hadden kunnen komen toen ik nog leefde'. De rijke Theo Verstappen (98) liet deze boodschap voor zijn familie in 2012 in zijn rouwadvertentie zetten door zijn petekind en tevens naamgenoot Theo Verstappen (71) uit Asten. Als testamentair-executeur was de voormalig fietsenmaker uit de Emmastraat verantwoordelijk voor het verdelen van de meerdere honderdduizenden euro's die zijn peetoom na liet.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.