Volledig scherm
DTV Den Bosch kan nog steeds niet beginnen als lokale omroep in Den Bosch. © DTV Den Bosch

PvdA roept partijen op voor lokale omroep Den Bosch

DEN BOSCH – Politieke partijen gaan met elkaar aan tafel om te kijken of er een oplossing is voor de financiering van de nieuwe lokale omroep DTV Den Bosch. De start van de omroep laat op zich wachten omdat de politiek hopeloos verdeeld is over de hoogte van de subsidie.

Pieter Paul Slikker (PvdA) heeft de partijen opgeroepen ‘over hun schaduw heen te springen’. ,,Ook onze fractie. Er is een wonderlijke patstelling en welk voorstel er ook komt, geen enkele partij zal het er volledig mee eens zijn. Maar laten we een poging wagen.’’

De gemeenteraad stemde bijna een maand geleden een voorstel van B en W weg over de financiering van DTV Den Bosch. Het college wil de komende twee jaar ongeveer 160.000 euro per jaar beschikbaar stellen. Voor de nieuwe omroep onverantwoord om te beginnen, aldus het bestuur van de omroep. De politieke partijen kwamen er begin mei niet uit. VVD en de Bossche Volkspartij vinden de 160.000 euro per jaar al te hoog, andere partijen willen voor een goede start juist veel meer geld zien.

Volgens Slikker zijn er alternatieven te bedenken om toch voor een goede start te kunnen zorgen. ,,Zou je direct met radio, televisie én internet beginnen, of met maar twee van de drie? Of maak in de beginperiode gebruik van de studio in Oss.’’ DTV Den Bosch is het broertje van de lokale omroep in Oss.

Andere partijen namen de uitnodiging van Slikker aan. ,,Misschien is het verstandig om niet te beginnen met radio-uitzendingen of misschien met minder uren van start te gaan. Het is in ieder geval altijd een poging waard om met elkaar aan tafel te zitten’’, reageerde André Rotman (VVD). Ook Rosmalens Belang doet ‘graag’ mee aan het overleg. ,,Misschien kunnen we het dan ook wat meer over de inhoud hebben in plaats van over geld’’, aldus Annemiek van Gerven.

Volgens verantwoordelijk wethouder Huib van Olden moet er in een goed gesprek met de verschillende partijen ‘wel uit te komen zijn’. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.