Volledig scherm
Jan-Henk van Ieperen van Kings of Colors tijdens een eerdere editie van het festival. Archieffoto: Robèrt van Lith/BD

PvdA wil duidelijkheid over Kings of Colors op Tramkade in Den Bosch

DEN BOSCH – Het Kings of Colors Festival wil snel duidelijkheid van de stichting Tramkade of het terrein in 2016 beschikbaar is voor het evenement.

De organisatie van het festival en de stichting zijn sinds juni gesprek over de locatie. Kings of Colors wil graag een schriftelijke bevestiging van eerdere, mondeling gedane afspraken, aldus organisator Jan-Henk van Ieperen. Tot nu toe hebben ze naar eigen zeggen echter enkel te horen gekregen dat 'er een principe-bevestiging gegeven kan worden ervan uitgaande dat er voor die periode niets anders gepland staat'. Al meerdere deadlines gingen voorbij, aldus het festival, dat bij de gemeente nu ook het verzoek heeft neergelegd alternatieve locaties te onderzoeken.

De PvdA in Den Bosch heeft over de zaak vragen gesteld aan het college van B en W. De partij laat weten dat het niet de eerste keer is dat de gemeente klachten krijgt over de communicatie met de stichting Tramkade. "De initiatiefnemers verliezen vertrouwen en als we niet uitkijken loopt de stad een prachtig evenement mis", aldus de PvdA

Kings of Colors kon afgelopen jaar niet doorgaan omdat er asbest was gevonden op het terrein bij de Tramkade.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.