Volledig scherm
Zondagmiddag werd in Den Bosch afscheid genomen van het Jeroen Boschjaar © Marc Brink/BD

PvdA wil vaste plek voor BoschBeest op Wilhelminaplein in Den Bosch

DEN BOSCH - De PvdA Den Bosch wil voor het BoschBeest, een negen meter hoge uil, een vaste plek op het Wilhelminaplein. Zondag werd met een steekvlam uit het kunstwerk het Jeroen Boschjaar afgesloten.

Het is nog niet duidelijk wat er met het BoschBeest gaat gebeuren. ,,Het zou een prachtig eerbetoon zijn aan de vrijwilligers van JB500 en het zou een markante entree tot onze stad verschaffen als we Jeroen Bosch en JB500 een vaste plek geven op het Wilhelminaplein", aldus de PvdA.

De partij ziet het BoschBeest als een uniek monument en verzoekt het college dinsdag om het monument op het plein te behouden.

Meer lezen over Jeroen Bosch? Bekijk dan de longread over de kunstenaar. Volg bd.nl/jb500 voor het laatste nieuws en achtergronden en speel de Bosch Game.

  1. Fortuin van ome Theo gaat niet naar familie: 'Jullie hadden kunnen komen toen ik nog leefde'
    PREMIUM
    video

    Fortuin van ome Theo gaat niet naar familie: 'Jullie hadden kunnen komen toen ik nog leefde'

    DEN BOSCH - 'Zij die dachten nog koffie te komen drinken, jullie hebben pech. Jullie hadden kunnen komen toen ik nog leefde'. De rijke Theo Verstappen (98) liet deze boodschap voor zijn familie in 2012 in zijn rouwadvertentie zetten door zijn petekind en tevens naamgenoot Theo Verstappen (71) uit Asten. Als testamentair-executeur was de voormalig fietsenmaker uit de Emmastraat verantwoordelijk voor het verdelen van de meerdere honderdduizenden euro's die zijn peetoom na liet.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.