Volledig scherm
De kandidaten van de PVV in Den Bosch. In het blauwe pak lijsttrekker Alexander van Hattem, links naast hem nummer twee Laura Mostert. © @Geert Wilders/Twitter

PVV-senator Alexander van Hattem betreurt 'klikken' Bossche PVV-leden

DEN BOSCH  - PVV-senator Alexander van Hattem, tevens lijsttrekker van de PVV Den Bosch, vindt het betreurenswaardig dat Bossche kandidaat-raadsleden gevoelige informatie die binnenskamers  - in de talentenklas - besproken is naar buiten hebben gebracht.

Quote

De leden die dit naar buiten hebben gebracht, zijn gewoon een beetje rancuneus

Alexander van Hattem

Het gaat om een privébericht van Laura Mostert van vrijdag 1 december 2017. PVV-ers Wim Tiebosch, Nicky Tiebosch en John Theunissen brachten het naar buiten. Mostert die tweede op de Bossche PVV-lijst staat schrijft in het bericht: 'Ik heb een trieste mededeling. Omdat ik als Rotterdamse nog geen affiniteit heb met Den Bosch ga ik ermee stoppen. Het zal voor jullie al moeilijk genoeg worden om als PVV je hoofd boven water te houden, laat staan voor een Rotterdammer. Ik wil wel meedenken, provinciaal of landelijk maar de gemeenteraad gaat hem niet worden.'

Volgens Van Hattem is het bericht uit zijn verband gerukt. ,,En er is duidelijk afgesproken dat wat in de talentenklas besproken wordt binnenskamers blijft. Het is een oefenklas", zegt hij. ,,Mostert woont in Den Bosch en heeft wel degelijk ambities om in de Bossche gemeenteraad te komen. De leden die dit naar buiten hebben gebracht en niet op de lijst staan, zijn gewoon een beetje rancuneus."

Kandidaten

De kandidatenlijst van de PVV telt zes kandidaten. Naast Van Hattem en Mostert op 1 en 2 zijn dat: 3. Eric Esser, 4. Lambert van Griensven, 5. Rien Teulings en 6. Willem Bakker. ,,Allemaal goede kandidaten waarvan een aantal al hun leven lang wonen en werken in Den Bosch. Ze hebben de stad mee opgebouwd. Dat de lijst niet Bosch genoeg is, is dus onzin." Ook Van Hattem is bekend met de stad en wil er graag gaan wonen. 

Bij de Tweede-Kamerverkiezingen van maart 2017 behaalde de PVV in Den Bosch 14,5 procent van de stemmen. Alleen de VVD scoorde toen beter. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement