Volledig scherm
© StockPZC

Raad stemt in met voorstel omroep, DTV Den Bosch wil 1 oktober starten

DEN BOSCH - Op twee stemmen van de Bossche Volkspartij na, heeft de gemeenteraad dinsdagavond ingestemd met het laatste voorstel om te komen tot een lokale omroep. Als alles meezit, gaat initiatiefnemer DTV Den Bosch op 1 oktober van start, zo laat voorzitter Jan Smit weten op de site van de nieuwe omroep.

Daarmee krijgt Den Bosch na tweeënhalf jaar eindelijk weer een lokale, publieke omroep. Op 12 februari 2015 ging Boschtion namelijk ter ziele. De nieuwe omroep gaat voorlopig geen radio-uitzendingen maken. Wel komt er elke werkdag een nieuwsuitzending op tv en zal er ingezet worden op internet. ,,Met de subsidie van de gemeente Den Bosch is geen omroep 3.0 te beginnen", reageerde voorzitter Jan Smit van DTV Den Bosch eerder op.  De Boschtionopvolger zal de komende drie jaar jaarlijks rekenen op maximaal 170.000 euro. De redactie komt in Oss, waar ook Dtv Oss-Bernheze is gevestigd. 

Hoe de door de gemeente vereiste samenwerking met het Media Leerpark eruit komt te zien is nog onduidelijk. Het leerpark (opleiding bij het Van Maerlant aan de Bossche Onderwijsboulevard) heeft een radio- en televisiestudio.