Volledig scherm
Jolanda Lensen-Van den Wildenberg. © Jolanda Lensen-Van den Wildenberg

Raadslid Jolanda Lensen – Van den Wildenberg stapt per direct uit Bosch Belang en sluit aan bij Lokaal Liberaal

UPDATEDEN BOSCH –In zeer korte tijd stapt opnieuw een raadslid in Den Bosch uit de fractie: Jolanda Lensen – Van den Wildenberg verruilt per direct de fractie van Bosch Belang voor die van Lokaal Liberaal ’s-Hertogenbosch van Gerdien de Wal. 

De Wal stapte einde oktober per direct uit de VVD-fractie vanwege onvrede met haar plaats op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

In een verklaring laat Lensen – Van den Wildenberg weten dat de basis om binnen Bosch Belang samen te werken is weggevallen. De partijen Knillis, Leefbaar ’s-Hertogenbosch en Rosmalen en Bosch Belang deden eind 2014 onder de vlag van Bosch Belang aan de raadsverkiezingen mee. Lensen – Van den Wildenberg zat in de raad namens de bloedgroep van Knillis, maar die partij gaat in maart weer zelfstandig aan de verkiezingen meedoen.

Lensen - Van den Wildenberg liep woensdagavond kwaad weg bij de ledenvergadering van Bosch Belang, die die avond de kandidatenlijst voor de verkiezingen vast moest stellen. Door het vertrek van de al aangewezen lijsttrekker Paul Kagie (wethouder) en Danny van Ham (plaats 4) moet er een nieuwe lijst komen. ,,Voor het vertrek van Kagie en Van Ham stond ik op plaats zes, nu wilde ik op plaats drie omdat er in de toekomst ervaren krachten nodig zijn. Dat ging dus niet en ik kreeg zelfs te horen dat ik er voor mijn eigen belang zat en niet voor Bosch Belang'', reageert Lensen - Van den Wildenberg desgevraagd.

De Bossche voelde de bui al eerder aankomen en legde afgelopen dinsdagavond bij de raadsvergadering al de eerste contacten met Gerdien de wal. Donderdagochtend was de overstap snel beklonken. Welke plaats Lensen - van den Wildenberg op de lijst van Lokaal Liberaal in gaat nemen is nog niet bekend. Die lijst wordt begin januari 2018 vastgesteld. 

Lensen – Van den Wildenberg had in de zomer al haar lidmaatschap van Knillis opgezegd en verklaarde eind oktober zeer tevreden te zijn over haar werk bij en de inzet van Bosch Belang. Lensen – Van den Wildenberg is ook raadslid voor de SP geweest. 

later meer

  1. Moskeeën in Tilburg en Den Bosch gefinancierd vanuit Saudi-Arabië

    Moskeeën in Tilburg en Den Bosch gefinan­cierd vanuit Sau­di-Ara­bië

    BREDA - Zeker 30 islamitische organisaties in Nederland, waaronder de Islamitische Stichting voor Opvoeding en Overdracht van Kennis en de Stichting Moslim Wereld Liga Nederland in Tilburg, hebben de afgelopen jaren financiering aangevraagd in conservatieve Golfstaten of hebben daadwerkelijk geld ontvangen uit deze landen. Het gaat om miljoenen euro's uit Koeweit en Saudi-Arabië. Dit blijkt uit informatie waar NRC en Nieuwsuur maandag over berichten. De informatie is door de overheid jarenlang geheim gehouden, maar NRC en Nieuwsuur hebben er de hand op weten te leggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.