Volledig scherm
Prins Jozefus d’n Urste (in het midden). © Bram Megens

Raadslid Van Creij Prins Carnaval van Zandhazendurp Rosmalen

ROSMALEN - Terwijl de meeste steden en dorpen in Brabant tot de Elfde van de Elfde moeten wachten, was het carnavalsseizoen van Zandhazendurp al op 7 november in de Kentering van start gegaan. Wat daarbij vooral niet mocht ontbreken, was de inhuldiging van Prins Carnaval van het komende jaar.

‘Prins Jozefus d’n Urste’ is zijn naam, maar doorgaans gaat hij gewoon als Sjef van Creij door het leven, onder andere als raadslid van Rosmalens Belang. Tijdens de ceremoniële inhuldiging kon de man het echter niet droog houden en moest hij dan ook terwijl hij zijn proclamatie hield een traantje wegpinken. Toen daarna de hele zaal het Zandhazendurpse volkslied zong en hij het wéér niet droog kon houden, werd hem voor de grap een doos tissues aangereikt.

‘Ik ben ontzettend vereerd dit te mogen doen. Een prinselijke eer, zou je mogen zeggen. Ik zal er, samen met de Raad van XI, voor zorgen dat we er allemaal een mooi feest van gaan maken komend jaar’, zo laat de Prins weten.

Naast de inhuldiging van de nieuwe prins was de hele avond de ‘Battle of the Clubkes’ gaande. Regelmatig werd de DJ even onderbroken zodat er verschillende muziekclubjes hun nummers konden opvoeren. Ook dansgroep ‘de Dansmariekes’ was aanwezig.