Volledig scherm
Het logo van Radio 8FM © Radio 8FM

Radio 8FM wordt non-stop, Puur NL verdwijnt: twee ontslagen bij Rosmalens radiobedrijf

ROSMALEN - Het enige gepresenteerde programma op het in Brabant populaire Radio 8FM gaat verdwijnen. Op de zender zijn vanaf 1 december de hele dag door acties te horen, maar verder wordt er non-stop muziek gedraaid. Zusterstation Puur NL verdwijnt en gaat verder onder een andere naam. 

De bezuiniging bij het Rosmalense bedrijf Commerciële Radio Brabant gaat gepaard met twee ontslagen: een technicus en 'gezicht' van Puur NL Emilie Sleven moeten vertrekken. Sleven werkte in totaal acht jaar voor het bedrijf, ook als co-host op 8FM. 

Een commerciële afdeling en twee programmamakers blijven in Rosmalen werken, zegt marketingmanager Loek Janssen. ,,We gaan op Radio 8FM acties spreiden over de dag. We hoeven die dan niet meer in 2,5 uur in de ochtend te plannen. We kunnen veel beter kijken welk item op welk moment van de dag past.'' 

Naar Friesland

Puur NL gaat vanaf 1 december verder onder de naam en het format van RadioNL. Dat is een Friese zender, die landelijk opereert vanuit Sneek. Ook een groot deel van de techniek van Radio 8 FM verhuist naar Sneek, waar het Rosmalense bedrijf een samenwerkingspartner heeft gevonden. Eén van de twee studio's in Rosmalen verdwijnt daarmee. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement