Volledig scherm
Foto: Peter van Gogh

Real Lunet houdt Bossche Cup in Vught

DEN BOSCH - Real Lunet uit Vught heeft zondag het toernooi om de Bossche Cup voor de tweede achtereenvolgende keer gewonnen. Acht voetbalclubs uit Den Bosch en omgeving deden aan de vierde editie van het toernooi op de velden van BLC in Den Bosch-Zuid.

In het toernooi bleken de spelers veel respect voor elkaar te hebben. De wedstrijden kenden dan ook een uiterst sportief verloop.

Titelverdediger Real Lunet won de finale van toernooi verdiend met 3-0 van FC Engelen, door twee treffers van Gino Dix en een doelpunt van Richard van Rijn. In de poulefase was Engelen nog met 3-0 te sterk voor Real Lunet. ,,Maar in die wedstrijd speelden wij veel te aanvallend en counterden zij ons heel slim weg. In de finale bleken we daar van te hebben geleerd, want toen vielen we veel meer gedoceerd aan ", blikte Toon van Uden, voormalig topscorer van OJC Rosmalen en sinds dit seizoen spitsentrainer van Real Lunet, na afloop terug. 

,,Het was voor ons een mooi , maar een zwaar toernooi. We hebben goede wedstrijden gespeeld, maar in de finale was de pijp bij veel spelers van ons leeg'', vond Ron Schrier, trainer van FC Engelen.