Rechtszaak om Azijnfabriek definitief van de baan

DEN BOSCH - De rechtszaak van de gemeente Den Bosch tegen de Azijnfabriek is definitief van de baan. Dat maakte de gemeente vrijdag aan het einde van de middag bekend. Eerder besloot de gemeente al te stoppen met de zaak, maar nu trekken ook de andere betrokken partijen zich terug. 

Volledig scherm
Azijnfabriek Den Bosch © Reduit006 Bd

De gemeente heeft het deel van de oude Sint-Jacobskerk nodig voor het nieuwe Centrum voor Cultureel Erfgoed in het Groot Tuighuis. Daarvoor is het nodig dat de Azijnfabriek uit de ruimte aan de Bethaniestraat vertrekt. Maar die wilde daar niet aan meewerken. Daarom sleepte de gemeente de fabriek voor de rechter. 

De rechter had de twee partijen een maand de tijd gegeven om tot een oplossing te komen. Dat lukte eind februari, toen de gemeente al besloot niet verder te procederen. Donderdagmiddag besloten ook de Azijnfabriek, de stichting Vrienden van de Kamermuziek, exploitant Rijnaarts gezamenlijk te stoppen met de rechtszaak, naar eigen zeggen een 'prettig en constructief' overleg. 

Passende oplossing
'We gaan nu voortvarend aan de slag met het oog op een voor alle partijen zoveel mogelijk passende oplossing voor de ontstane impasse', schrijven ze in een gezamenlijk persbericht. 

Voorlopig begraven de partijen de strijdbijl. Over vier weken gaat het overleg verder en hoopt wethouder Van Olden concrete afspraken te kunnen maken over de Azijnfabriek. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.