Volledig scherm
© Thinkstock

Rector Edward de Gier verruilt Den Bosch voor Valkenswaard

DEN BOSCH/EERDE - Rector Edward de Gier (57) van de Bosche Vakschool en vmbo-school Van Maerlant heeft zijn vertrek aangekondigd. Begin 2017 volgt hij Kees Streng op als rector van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard.

Op dit moment is De Gier, van opleiding eerstegraads gymnastiekleraar, algemeen directeur van de Bossche Vakschool en van Van Maerlant in Den Bosch. Streng ging in mei na 27 jaar met pensioen als schoolleider van de scholengemeenschap met 2500 leerlingen. Jan van de Rijdt neemt tot 1 januari waar.

De Gier is sinds oktober 2012 algemeen directeur van beide opleidingen in Den Bosch. Daarvoor was de inwoner van Eerde ruim zes jaar algemeen-directeur van het Fioretti College in Veghel.

Informatiekunde
In het verleden vervulde hij verschillende leidinggevende functies. Zo was hij conrector op het Montessori College Nijmegen en het Lorentz College te Elst. In 1981 begon hij als docent lichamelijke opvoeding, informatiekunde en wiskunde aan het Mozaïek College afdeling IVO-Montessori in Oosterbeek.

Hij is afgestudeerd als eerstegraads docent aan de Katholieke Academie Lichamelijke Opvoeding in Tilburg. Daarna heeft hij de tweedegraads opleiding tot docent wiskunde afgerond.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.