Volledig scherm
© AFP

Restaurants uit Den Bosch en Oss stijgen in top 100 Gault&Millau

DEN BOSCH/OSS - Het Bossche restaurant Noble behoort net als vorig jaar met zestien van maximaal twintig punten tot de culinaire eredivisie in Nederland, net als restaurant Cordial uit Oss. Dat blijkt uit de onlangs verschenen restaurant- en hotelgids Gault&Millau. In de top 100 eindigde Noble op de 55ste plaats, vorig jaar nog op nummer 84. Cordial steeg dit jaar van de 63ste naar de 58ste plek.

Restaurant Noble van patron-cuisinier Edwin Kats is net als vorig jaar ‘lievelingsadres’. Dat geldt ook voor het Bossche restaurant Shiro. Traditiegetrouw in de gids is er ook een overzicht van restaurants met een driegangenmenu van maximaal 40 euro waarvoor de ‘prijs, kwaliteit en plezier onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden’. In dat overzicht prijkt het Bossche restaurant Artisan.

Bevestiging voor restaurants
In de gids staan ook speciale vermeldingen voor de wijnkaart van Le Vin ‘x (Den Bosch), Die Heere Sewentien (Rosmalen), ‘t Misverstant (Vught) en Noble.

Ruim 600 restaurants haalden de gids. „We bevestigen daarmee hun kwaliteit en bevelen ze van harte aan. Betere adressen zijn er niet in Nederland”, schrijft Jan van Lissum, directeur/hoofdinspecteur Gault&Millau Nederland, in het voorwoord. In de gids staan onder meer ook De Meulen en La Fleurie in Oirschot, ESC Eten & Drinken en De Swaen in Oisterwijk, Lucas in Reusel, Auberge Du Bonheur in Tilburg en de Fuik in Aalst.

Van Lissum heeft kritiek op recensies van bloggers en vloggers. „Vrijwel zonder uitzondering betreft het mensen met nauwelijks enige waren- en wijnkennis. Ze zijn niet eens in staat om van een gerecht te bepalen welke bereidingstechnieken de chef gebruikte. Een restaurateur die deze mensen (gratis) in de watten legt, krijgt gegarandeerd een positieve reactie op vlog en blog.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.