Volledig scherm
Het was een hels karwei om de reuzenpompoen (Cucurbita maxima) naar binnen te brengen. De tweede persoon van rechts is schenker Rob Looijer. © Chris Korsten

Reusachtige pompoen wordt verwerk tot soep in Boschveld

DEN BOSCH - Op de Brede Bossche School (BBS) in Boschveld is donderdagochtend een uit de kluiten gewassen pompoen (155 kilo) gearriveerd, met als achterliggende gedachte om er liters pompoensoep van te maken. Het gevaarte is een geschenk van inwoner Rob Looijer.

,,Een tijdje geleden was ik aan winkelen bij de Makro, toen ik opeens deze reuzenpompoen in het vizier kreeg. Voor een schappelijke prijs mocht ik hem meenemen. In de tussentijd had ik contact gelegd met de BBS. Medewerkers van (het inpandige) Resto van Harte zagen het als een uitdaging om de pompoen te slachten", zegt Looijer.

,,Met een kookploeg gaan we er een gepureerde soep van maken. Eerst snijden we de pompoen in blokjes, om ze daarna een kwartiertje te laten koken. Het pureren doen we met een staafmixer. Vervolgens voegen we groentebouillon, gember, knoflook, korianderpoeder en chiliolie toe”, laat kok Rick Hagemans weten.

Bij BBS is op donderdagmiddag een Open Huis, waarbij gasten de soep kunnen proeven. Wat overblijft wordt uitgedeeld aan bewoners in de wijk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.