Volledig scherm
PREMIUM
Riekie Donders uit Tilburg knuffelt met Máxima als de koningin vertrekt na de opening van Social Label. Foto Epa/Robin van Lonkhuijsen © EPA

Riekie verrast Máxima bij vertrek Social Label

DEN BOSCH - Riekie Donders heeft zich strategisch opgesteld. Ze heeft het downsyndroom en werkt bij Artenzo, de kunstwerkplaats Amarant in Tilburg. Riekie (61) staat dicht bij het achterportier van de zwarte Audi waar koningin Maxima op het punt staat in te stappen, na afloop van haar bezoek aan Social Label op de Tramkade. 'Máxima', roept Riekie en ze kijkt smekend naar de koningin. Ze doet een stap naar voren, spreidt haar armen. Máxima aarzelt heel kort en geeft toe. De twee omarmen en zoenen elkaar.

Het was een van de bijzondere momenten op de opening van het nieuwe Lab van Social Label in het Werkwarenhuis in Den Bosch. Twee jaar geleden spraken Simone Kramer en Petra Janssen, oprichters en drijvende krachten achter Social Label, tijdens de Dutch Design Week kort met Máxima. Daarna stuurden ze een brief. Máxima stemde toe het lab te openen. In het nieuwe lab worden bijzondere designproducten ontwikkeld die in elkaar worden gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: mensen met een handicap, met psychische aandoeningen, langdurig werklozen. ,,Ze zetten stappen, stromen door, sommigen krijgen vast werk", zegt Janssen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement