Volledig scherm
Van links naar rechts: Jannita Robberse, Yves de Boer en Jan van Groos, . © Niels van den Hoven/BD

Rijkswaterstaat en provincie akkoord over aanpak A59 en aanleg ecoduct

DEN BOSCH/VLIJMEN - In het provinciehuis in Den Bosch ondertekenden Rijkswaterstaat en gedeputeerde Yves de Boer van de provincie donderdagmiddag een overeenkomst rond de aanpak van de A59.

Daarin staan afspraken over het verwijderen van enkele afritten langs de snelweg A59 en de aanleg van een ecoduct tussen Waalwijk en Den Bosch.

De projecten maken deel uit van de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat. Een infra- en natuurproject op en rond de A59. Deze week publiceerde de provincie de schetstekeningen van onder meer de randwegen Drunen-west en Vlijmen-oost, de nieuwe parallelweg bij Waalwijk, nieuwe- op en afritten bij Drunen-west en de aanpak van de rotonde langs de A59 bij Nieuwkuijk.

Het GOL-project kost in totaal 105 miljoen euro. 76 miljoen euro is al bijeengebracht door de gemeenten Heusden, Waalwijk, Den Bosch, de provincie, Waterschap Aa en Maas en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Lees vrijdag 13 maart in het Brabants Dagblad, editie De Langstraat, wat er gaat veranderen langs de A59 tussen Waalwijk en Den Bosch.

Volledig scherm
Volgorde van links naar rechts: Jan van Groos, Mart van der Poel, Jannita Robberse, Yves de Boer, Jan Hoskam. © Niels van den Hoven/BD