Volledig scherm
Rob Riemen, oprichter van het Nexus Intituut in Tilburg. © Marc Bolsius

Rob Riemen: 'Den Bosch mist kansen'

DEN BOSCH - Den Bosch heeft de kans gemist alsnog culturele hoofdstad van Europa te worden. Dat zegt oprichter Rob Riemen van het Nexus Instituut in Tilburg.

Riemen vindt dat de stad en de provincie in het voormalige klooster Mariënburg in Den Bosch een university college hadden moeten vestigen. Nu liggen er alleen nog plannen voor een hbo-opleiding voor onder andere ondernemers. Volgens Riemen waren er al vergevorderde plannen voor samenwerking met de universiteit van Tilburg en het Nexus Instituut.

Riemen zegt in het zesde en laatste Oog-interview in het Brabants Dagblad van zaterdag 25 oktober dat deze samenleving veel te veel gericht is op geld en technologie en te weinig op een bredere ontwikkeling van de mensen die straks belangrijke posten in de maatschappij bezetten. "We moeten de samenleving niet overlaten aan mensen van wie het blikveld niet verder reikt dan techniek en geld. Dan krijg je een wereld die ten onder gaat aan geestelijke armoede en geen rekening houdt met de verliezers in de samenleving", zegt hij. Een universitaire opleiding gekoppeld aan een Nexus Academie zou Den Bosch niet voor een jaar, maar voor langere tijd tot culturele hoofdstad hebben gemaakt, volgens Riemen.

Lees het volledige interview met Rob Riemen in het Brabants Dagblad, edities 's-Hertogenbosch, De Meierij en Bommelerwaard, van zaterdag 25 oktober. Meer, nieuws, achtergronden, foto’s en video’s op bd.nl/oog. De vorige Oog-interviews stonden in het Brabants Dagblad van 18 en 4 oktober, 27 en 20 september.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen
  PREMIUM

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.