Volledig scherm
In de bouwhal aan de Ertveldweg kon afgelopen weekeinde al een kijkje genomen worden bij de carnavalswagens. © Dolph Cantrijn

Rombouts schakelt minister in voor rookboete Oeteldonk

DEN BOSCH - Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch heeft minister Edith Schippers van Welzijn vrijdag gevraagd de boete van 600 euro voor het roken in de bouwhal van Oeteldonk in te trekken en om te zetten in een waarschuwing. Met de belofte maatregelen te nemen voor volgend jaar. De burgemeester kreeg eerder deze week nul op het rekest van de Inspecteur Generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). 

Tijdens de twee open dagen begin februari constateerde een inspecteur van de NVWA dat er in de bouwhal hapjes en drank geserveerd werd, er dan sprake is van horeca en er dus niet gerookt mag worden. In de brief aan de minister schetst Rombouts het belang van de optocht in Oeteldonk en de vrijwilligers die aan de grote wagens bouwen.

2018
Volgens de burgemeester moet ook Oeteldonk zich aan de regels houden en wil hij dat er voor de open dagen in 2018 een drank- en horecavergunning komt. Tijdens die dagen geldt dan een rookverbod. Voor de andere dagen in het jaar wil Rombouts dat er voor de vrijwilligers in de hal een aparte rookruimte wordt ingericht.

Rombouts hoopt nog voor het begin van het carnaval een antwoord van de minister te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.