Volledig scherm
Herhaaldelijk lieten zogenaamde wetenschappers in witte jassen zich zien in het fabrieksgebouw. © Chris Korsten

Rondleidingen bij diervriendelijke vleesproducent lijken uit te monden in ‘slachtpartij’

DEN BOSCH - Het leek er zaterdag even op dat twee rondleidingen bij de Bionaea-fabriek op de Tramkade in Den Bosch zouden leiden tot een slachtpartij onder de aanwezigen. Gelukkig ging het om een Real Life Game Event, een interactieve theatervoorstelling.

De deelnemers aan beide rondleidingen kregen allereerst een officiële bezoekerspas omgehangen. Daarna verscheen de fabrieksdirecteur Diederik Staalbergen (Arjan Janissen), gekleed in een slecht passend maatkostuum, ten tonele. ,,We produceren hier 100 procent vlees, met 0 procent dierenleed. Ik gun jullie een kijkje achter de schermen, maar niet achter álle schermen", aldus Staalbergen.

De deelnemers werden vervolgens onderworpen aan een uit acht onderdelen bestaande test. ,,Na verloop van tijd ontstaat bij iedereen automatisch het besef dat er in de fabriek iets vreemds aan de hand is. De algemene opdracht luidt dan ook om zoveel mogelijk bewijsmateriaal bij elkaar te verzamelen, om de puzzel te ontrafelen", verduidelijkte Brendan Vos, projectleider van SpoortochtB5, een initiatief van Zuidlijn.

Samenwerking
Het project is tot stand komen door een samenwerking tussen de gemeenten Den Bosch, Breda, Tilburg, Eindhoven en Helmond. Het doel is onder meer om de spoorzones van deze vijf steden met elkaar te verbinden door specifieke Brabantse verhalen op een unieke wijze te vertellen.

Volledig scherm
© Chris Korsten
Volledig scherm
© Chris Korsten

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.