Volledig scherm
Still uit video © BD

Rookpluim uit auto in Den Bosch, bestuurder had niets in de gaten: 'Ik moest hem helpen'

VIDEODEN BOSCH - Op de Helftheuvelpassage in Den Bosch is maandagochtend een gevaarlijke verkeerssituatie ontstaan, nadat een witte bestelbus voor enorme, witte rookpluimen zorgde, vermoedelijk vanwege een defect in de koppakking.

Een automobiliste die net haar kind naar school aan het brengen was, zag de rookpluim en ging gelijk voor hem rijden. ,,Ik kan hem niet zo laten rijden, ik moet hem helpen", zei ze tegen haar zoontje. 

,,Ik ging voor hem rijden en probeerde met alle knipperlichten en lampen zijn aandacht te trekken. Uiteindelijk snapte de man wat ik bedoelde en nam hij samen met mij de eerste afslag." 

Erg geschrokken

Eenmaal uitgestapt had de bestuurder van de rokende auto pas door wat er aan de hand was. ,,Hij vloekte en was erg geschrokken, hij had geen idee hoe lang hij hiermee al had rondgereden", zegt onze tipgever die anoniem wil blijven. 

,,Ik denk iets van 5 minuten, zo lang heb ik het gezien." De man man bleek achteraf erg dankbaar. ,,Vanmiddag belde hij me nog op om me te bedanken, hij wilde me zelfs een bloemetje brengen."

'Ik kon niets meer zien'

Een andere automobilist reed achter het betreffende voertuig en maakte beelden van de rookwolken die de bestuurder achterliet.

Op de beelden is te zien hoe de bestuurder nietsvermoedend lijkt door te rijden, terwijl op de rotonde verschillende automobilisten en fietsers door de witte rook moeten rijden.

,,Ik kon helemaal niets meer zien”, aldus de automobilist die de beelden maakte. Of de bestuurder van de bus later is gestopt om zijn voertuig te repareren, is onduidelijk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.