Volledig scherm
Thijs Toonen. © Marc Bolsius

Rosmalenaar is één stap verwijderd van de Verenigde Naties

ROSMALEN - Rosmalenaar Thijs Toonen kan niet tegen onrecht, wil wereldvrede en voor ieder kind onderwijs. Hij staat in de finale om jongerenvertegenwoordiger van de Verenigde Naties te worden.

Als kind kon hij al niet tegen onrecht. „Ik vond het verschrikkelijk om te zien als een klasgenoot gepest werd.” Nu zit Thijs Toonen (20) in zijn laatste jaar rechten aan de Universiteit Utrecht.

„De vacature voor jongerenvertegenwoordiger zag ik al op mijn achttiende. Dat zag ik wel zitten, maar ik wilde me eerste verdiepen in het werk van de VN. Dat deed ik door tijdens mijn studie bijvoorbeeld onderzoek te doen naar kinderrechten. Nu ben ik echt klaar om jongerenvertegenwoordiger te worden.” Dat bleek. Toonen staat tegenover Elian Yahye (18) uit Leiden in de finale. Er waren 70 aanmeldingen.

Stemmen kan nog tot en met 24 oktober op de website van de jongerenvertegenwoordigers.

  1. 'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord
    update

    'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord

    BUNSCHOTEN/ DEN BOSCH - Het is nog steeds onduidelijk waaraan Savannah Dekker (14) uit Bunschoten is overleden, al wordt een 14-jarige Bosschenaar nog steeds verdacht van moord op het meisje. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) concludeert in een rapport dat het zowel een natuurlijke dood als een onnatuurlijke dood als gevolg van geweld of verdrinking kan zijn geweest. Dat meldt RTL Nieuws.   

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.