Volledig scherm
Een van de foto's van Laura Vink voor National Geographic. © Laura Vink

Rosmalense fotografe haalt National Geographic met Loonse en Drunense Duinen

ROSMALEN - Laura Vink is niet wat je verwacht bij een natuurfotograaf. Oké, ze heeft een thermoskan met hete thee bij zich, maar ze draagt geen afritsbroek of 'handig' vestje met duizend zakjes. En ze is al helemaal niet oud, maar gewoon dertig jaar. 

Toch heeft ze het afgelopen jaar heel wat zand gehapt in de Brabantse Sahara, zoals de Loonse en Drunense Duinen ook wel genoemd worden. Met adembenemend resultaat. Een kudde schapen die van een zandduin afdendert, een nachtfoto met een paarse sterrenhemel en prachtige zandmotieven: het zou zo in de National Geographic kunnen en dat is precies waar het deze maand terecht kwam. 

De foto's komen uit een serie die de Rosmalense maakte voor de Marius van der Sandt-beurs. Ze won een jaar lang intensieve begeleiding door natuurfotografen van naam. ,,Ik wilde het verhaal vertellen van het levende stuifzand. Hoe het door de eeuwen heen daar over de vlakte geblazen wordt. Nu wordt het gebied beschermd, zodat het niet dicht groeit.'' Een jaar lang was ze met grote regelmaat te vinden op het zand, tussen de heide en bij de ingestuifde bomen. In alle vroegte, diep in de nacht, als het sneeuwde, of tijdens een storm met code rood. ,,Ik had echt overal zand. Kilo's. Ik moest mijn camera drie keer schoon laten maken, maar hij doet het nog.''

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 'Verstokte' foodies vermaken zich op Foodstock
    PREMIUM

    'Verstokte' foodies vermaken zich op Foodstock

    DEN BOSCH - De populariteit van eetfestivals waarbij hippe en sfeerbevorderde foodtrucks het middelpunt van de belangstelling vormen, groeit gestaag. Is elk festival in culinair opzicht uniek of is het eigenlijk 'één pot nat'? En hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit van het aangeboden voedsel en de prijs-kwaliteitsverhouding? De tweede editie van Foodstock, die zich dit weekend op de Pettelaarse Schans afspeelt, vormt mogelijk een interessante graadmeter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.