Volledig scherm
Flying Jumbo © Chris Korsten

Rosmalense kermis van start

ROSMALEN - De Rosmalense kermis is zaterdagmiddag op het Gildeplein langzaam op gang gekomen. De eerste dag van het vijfdaagse festijn kende aanvankelijk een valse start als gevolg van een regengordijn, maar inmiddels 'loopt' de kermis die uit ruim twintig attracties en kramen bestaat.

Met een grote glimlach zit Peter Aarsel van de Katholieke Vereniging voor EHBO 's-Hertogenbosch, in gezelschap van een collega, op een stoeltje rustig alles in ogenschouw te nemen. ,,We gaan ervan uit dat we hoofdzakelijk te maken kunnen krijgen met 'alledaagse' letsels. We zijn absoluut niet bang dat er rare dingen gebeuren met de attracties, alles lijkt technisch in orde. Wel wil ik er direct aan toevoegen dat ik niet echt rauwig ben om het feit dat de Chaos hier niet staat. Zoiets schept namelijk snel onrust", verduidelijkt Aarsel.

De meest imposante attractie is wellicht de dertig meter hoge Bomber. Het gevaarte bereikt een maximale snelheid van ongeveer 35 kilometer per uur. ,,Maar je hoeft er helemaal niet bang van te zijn. Alles is onder controle. Het enige wat ik wél wil aanraden, is dat je er liefst niet met een volle maag in moet gaan zitten", onderstreept Klaas Rechter, de zoon van de betreffende exploitant.

Tekst gaat verder onder foto.

Volledig scherm
De American Wipp is een van de circa twintig attracties op de Rosmalense kermis © Chris Korsten

Tom Spijkers, bewoner van het Bomanshuis in Rosmalen, loopt samen met een tiental lotgenoten over de kermis. ,,Ik vind het iedere keer weer een feest, die kermis. Wat ik het leukste vind? Ik hou van skeeballen. Gevaarlijke attracties is niks voor mij, temeer omdat ik tevens hartpatiënt ben", weet Spijkers.

Café-zaal D'n Beer

Vrijdagavond al voltrok zich in café-zaal D'n Beer in de Dorpsstraat het traditionele muzikale opwarmertje. Levensliedzanger Henk Bernard ontlokte met zijn liedjes veel enthousiaste reacties. Tijdens de Rosmalense kermis zal in D'n Beer elke avond een optreden binnen het onderhavige genre plaatsvinden. Zaterdagavond bestijgen Franky Falcon en Charelle het podium. Samantha Steenwijk is geprogrammeerd voor de zondagavond, John de Bever komt maandagavond, Ferry de Lits dinsdagavond en Roy Donders woensdagavond. Er is één optreden overdag gepland: Leen Zijlmans maakt zondagmiddag zijn opwachting. 

De kermis zélf duurt tot en met woensdag. Zondag gaan de attracties om 13.00 uur open, de andere dagen een uur eerder. De sluiting is telkens om 24.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.