Volledig scherm
Politie na de liquidatie in IJsselstein. © AD/Koen Laureij

Rosmalense verdachte moord IJsselstein staat dinsdag terecht in bunker Amsterdam

ROSMALEN - De rechtszaak over de moord op Samir Erraghib in IJsselstein wordt in de zwaar beveiligde bunker van de rechtbank in Amsterdam gehouden. De familie van het 37-jarige slachtoffer zou zinnen op wraak tegen familie van de verdachten.

De 23-jarige Rosmalenaar Bowy T. is 1 van de 2 verdachten voor de moord. Hij zat op het moment van de moord nog in de proeftijd van een straf die hij in een jeugdinrichting had uitgezeten. Dinsdag is in de Amsterdamse bunker de eerste openbare zitting van de zaak. Volgens de rechters is gekozen voor Amsterdam omdat er 'onderlinge spanningen tussen familie van het slachtoffer en de daders' bestaan.

Wraakacties
Betrokkenen bij het onderzoek meldden al eerder dat er 'passende maatregelen' waren genomen om wraakacties te voorkomen. Ingewijden zeggen ook dat Erraghib waarschijnlijk betrokken was bij de Amsterdams-Utrechtse Mocro War, een drugsoorlog tussen rivaliserende bendes waarbij met enige regelmaat mensen geliquideerd worden.

Erraghib werd op zondagmorgen 17 april in zijn auto bij zijn flat aan de Lanceerbaan in IJsselstein doodgeschoten in het bijzijn van zijn 7-jarige dochtertje. De mogelijke wraaknemers zouden het vooral voorzien hebben op familie van Abdelghani El H. (22) uit Vianen. Zijn advocaat Monique Hilhorst vraagt zich af welke concrete aanwijzingen er zijn voor zo'n wraakactie. ,,Ik heb er meerdere keren naar gevraagd bij justitie, maar ik heb er nog geen antwoord op gekregen. Ook moet ik uit uw krant vernemen dat er blijkbaar een wapen is gevonden. Ik hoor daar zelf niets over.''

Meer dan een schietpartij
Volgens Willem Jan Ausma, advocaat van de tweede verdachte Bowy T. (23) uit Rosmalen, duidt het uitwijken naar de bunker erop dat er veel meer aan de hand moet zijn dan de schietpartij op zich. Beide verdachten hebben tegenover de politie niets willen verklaren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.