Volledig scherm
Roze Zaterdag begint op 24 juni met een viering in de Sint-Jan. © Roze Zaterdag

Roze viering in Sint-Jan Den Bosch begin van Roze Zaterdag

DEN BOSCH – De landelijke Roze Zaterdag op 24 juni in Den Bosch begint met een roze viering in de Sint-Jan. ,,Roze Zaterdag is meer dan een feestje”, aldus de organisatie van Roze Zaterdag. 

,,Met het thema ‘voor jou!’ willen we laten zien dat iedereen welkom is. Het gaat om verbinding met elkaar en feest voor iedereen. Het is een grote eer en een prachtig teken van verbinding dat de oecumenische gebedsviering dit keer in de kathedrale basiliek plaats mag vinden.”

Plebaan Geertjan van Rossem is gastheer van de oecumenische gebedsviering. ,,In al onze diversiteit zijn we aan elkaar toevertrouwd als medemensen en reisgenoten op onze levensweg”, aldus van Rossem. Hij zal onder andere de opening van de oecumenische gebedsviering doen. Ook Erica Scheenstra, voorzitter Beraad van Kerken ’s-Hertogenbosch, zal tijdens de viering spreken.

Voorgangers zijn plebaan Geertjan van Rossem, dominee Erica Scheenstra, dominee Ruud Stiemer en pastor Franneke Hoeks. Koor Melodiek o.l.v. Hans Waegemakers zorgt voor muziek, ondersteund door leden van het projectkoor van de protestantse gemeente ’s-Hertogenbosch. De oecumenische gebedsviering is vanaf 10.00 uur. Daarna is de officiële opening op het stadhuis. Kort voor Pinksteren wordt het volledige programma bekend gemaakt, inclusief de artiesten die op de Parade en Markt optreden.