Volledig scherm
Het publiek was massaal aanwezig tijdens de officiële opening op de Parade. © Chris Korsten

Roze Zaterdag trok ongeveer 6.000 bezoekers op de Parade

DEN BOSCH - Naar schatting zijn zesduizend mensen zaterdagmiddag op de Parade getuige geweest van de officiële opening van Roze Zaterdag 2017.

Er waren korte toespraken van Joke van der Beek, de voorzitter van het organisatiecomité, Eric Logister en Annemieke van de Ven. De verantwoordelijke wethouders van Den Bosch en Oss spraken over wat er gedurende de aanloopfase naar het grootschalige evenement allemaal is gerealiseerd. 

De tekst loopt onder de foto door.

Volledig scherm
Kort na de officiële opening volgde de bekendmaking: Roze Zaterdag vindt in 2019 plaats in Venlo en het Duitse Krefeld. © Chris Korsten

Kort daarna maakte Jet Valk, voorzitter Roze Zaterdag Nederland, bekend dat de organisatie van het evenement in 2019 is toegewezen aan Venlo-Krefeld, als opvolger van Gouda dat volgend jaar als gastgemeente zal fungeren.
,,Grenzeloos is letterlijk en figuurlijk ons devies als het gaat om acceptatie en tolerantie rondom het LHBT-vraagstuk. We doen al behoorlijk veel dingen samen met Krefeld, maar het spreekt voor zich dat de samenwerking door deze toewijzing aanzienlijk wordt geïntensiveerd", verwoordde Valk. Even later volgden muzikale klanken, voortgebracht door onder meer Maddie Teeuwen en de Steady Habits. Ballet- en dansschool Geraldine uit Rosmalen liet zich evenmin onbetuigd door het publiek te trakteren op een fraaie demo.

Volledig scherm
Maddie Teeuwen zong 'Ich Bin Wie Du'. © Chris Korsten
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement