Ruim 7.000 deelnemers meldden zich voor BrandLoyalty Vestingloop in Den Bosch

DEN BOSCH - Ruim 7.000 deelnemers hebben zich gemeld voor de BrandLoyalty Vestingloop die zondag wordt gehouden in Den Bosch. Volgens de organisatie is de bedrijvenloop met 196 deelnemende teams (drie tot vijf lopers per team) 'een ongekend populair onderdeel'. Net als andere jaren is de 10 kilometer de favoriete afstand. Er hebben zich ruim 3.400 lopers voor die afstand gemeld. Ruim 2.300 lieten zich inmiddels registreren voor de 5 kilometer.rr

Inschrijven kan online tot en met zaterdagavond 22.00 uur of anders op zondag bij de start. Net als vorig jaar is de start in het Paleiskwartier bij de Onderwijsboulevard en de finish op de Parade. ,,Het vertrouwde parcours brengt de gezelligheid van de Bossche wijken samen met de prachtige natuur van Het Bossche Broek en Haanwijk'', aldus een woordvoerder van de organisatie.

Startschoten en prijsuitreikingen zijn onder anderen door wethouder Jos van Son en de de schaatsers Jan Smeekens en Gerben Jorritsma en Patrick Roest. Ook de wielrenners Paul Martens en Steven Lammertink zijn aanwezig.

Om 12.00 uur is de Kids Run in de Vughterstraat. Een half uur later start de 5 kilometer. Om 13.00 uur zijn de 10-kilometerlopers aan de beurt en om 14.00 uur degenen die 15 kilometer (willen) lopen.

 De Running Junkies hebben een aanmoedingslocatie ingericht op de hoek Pettelaarseweg/Hertoghendriksingel waar de deelnemers aan de 10 en 15 kilometer de laatste kilometer lopen.

Volledig scherm
Ook dit jaar leidt het parcours van de BrandLoyalty Vestingloop door het Bossche Broek. © roy lazet

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.