Volledig scherm

Russen bezoeken restauratie-opleiding in Den Bosch

DEN BOSCH - Om meer te weten te komen over ons erfgoedonderwijs en restauratie (en onderhoud van bouwkundig erfgoed), komt in deze eerste week van september een Russische delegatie van twaalf ambtenaren, directeuren en stafleden uit het onderwijs en instellingen naar Nederland. Vrijdag 5 september doen zij de restauratie-opleiding van het Koning Willem I College in Den Bosch aan. 

Zij brengen dit bezoek in het kader van het (DutchCulture) bezoekersprogramma voor Gedeeld Cultureel Erfgoed. Naast andere organisaties en instellingen willen de Russen graag een bezoek brengen aan een mbo-opleiding waar les in restauratie wordt gegeven. Dat is de opleiding Middenkaderfunctionaris restauratie van het Koning Willem I College.

De leider van de delegatie is Leonid Kondrashev, hoofd van de afdeling cultureel erfgoed bij de gemeente Moskou. De delegatie bestaat verder uit ambtenaren van stadsbestuur Moskou, directeuren middelbaar beroepsonderwijs (opleidingen tot restaurateur) en directeuren en stafleden restauratieateliers en onderzoeksinstellingen op het gebied van restauratie.