Schietpartij in woonwijk Rosmalen, twee mannen opgepakt: 'Ik moest wegduiken voor de schoten'

VIDEO EN UPDATEROSMALEN - In een woonwijk in Rosmalen is dinsdagavond een schietpartij geweest. Twee mannen zijn opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het incident, meldt de politie aan deze krant. Een omstander kwam net aanfietsen toen er in de straat, de Buskeshoeven, geschoten werd. "Ik moest wegduiken voor de knallen."

De schietpartij gebeurde rond kwart over tien. Buurtbewoners hoorden meerdere, luide knallen. Zij waarschuwden de politie, die met diverse eenheden ter plekke kwam.

Weggedoken

Eén van de ooggetuigen waarmee de politie heeft gesproken, is een fietser. Hij fietste door de straat toen hij een man voor een huis zag staan. 

Hij zag dat de man opeens een sprintje trok, waarna er meerdere knallen volgden. De fietser moest wegduiken om niet geraakt te worden.

Buurt afgezet

De politie kwam na de verontrustende telefoontjes van buurtbewoners snel ter plekke en begon een zoekactie in de woonwijk. 

De melder van de schietpartij had gezien dat een donkerkleurige Mercedes was weggereden. Terwijl de politie dit verder aan het navragen was bij de melder, zag deze nog een auto wegrijden. De politie heeft de twee 35-jarige inzittenden van dit voertuig aangehouden. Of er bij hen een vuurwapen is aangetroffen, is niet duidelijk. De politie onderzoekt de rol van de verdachten. 

De auto waarmee ze reden is in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook is een huis in de straat doorzocht. Dit zou het huis van een van de verdachten zijn.

De donkerkleurige Mercedes is niet meer aangetroffen door de politie.

Tips?

De politie is op zoek naar tips en vraagt getuigen zich te melden. Niemand is gewond geraakt bij de schietpartij.

Volledig scherm
© Bart Meesters
Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de straat van de schietpartij. © Bart Meesters
Volledig scherm
© Bart Meesters
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement