Volledig scherm
Het Sint-Janslyceum in Den Bosch. © Peter de Bruijn/BD

Scholenvereniging OMO verbaasd over predicaat ‘zwak’ voor Sint Janslyceum Den Bosch

DEN BOSCH - De Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) is verbaasd over het feit dat de havo en vwo-afdeling van het Sint-Janslyceum in Den Bosch ‘zwak’ scoort na een onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs. Dat laat bestuursvoorzitter Eugène Bernard van OMO in een schriftelijke reactie weten.

“Blijkbaar is er ruimte voor verbetering”, aldus de bestuursvoorzitter. Volgens OMO ‘blijft het vertrouwen in het Sint-Jans Lyceum hoog en is het vertrouwen niet geschaad door deze ontwikkeling’. “De school pakt het voortvarend op, dus daar maak ik me geen zorgen over”, aldus Bernard. “De manier waarop de school reageert en ermee aan de slag gaat, geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Predicaat zwak
Onder OMO vallen 35 scholen voor het voortgezet onderwijs in voornamelijk Brabant waaronder het Sint Janslyceum in Den Bosch. Volgens een tabel uit het jaarverslag van de vereniging waren vorig jaar kregen drie van de 179 onderzochte OMO - opleidingen het predicaat ‘zwak’ of ‘zeer zwak.’

Het Sint-Janslyceum in Den Bosch scoorde vorig week een onvoldoende op drie onderdelen; doelgerichtheid naar leerlingen en de organisatie, onvoldoende feedback over de vorderingen en te weinig diagnostische toetsen in de onderbouw. Dat bracht de school deze week zelf naar buiten. De Inspectie van het Onderzoek wil nog niet reageren voordat het rapport is gepubliceerd. Dat duurt volgens een woordvoerder vijf tot acht weken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.