Volledig scherm
Het brugwachtershuisje bij de Orthenbrug, een van de drie die door kunstenaars gebruikt is. © Bart Gotink/BD

Schrijvende brugwachters in Den Bosch aan het woord

DEN BOSCH – De drie brugwachtershuisjes aan de Zuid-Willemsvaart in de Bossche binnenstad vormden negen maanden lang het decor voor 99 kunstenaars: creatievelingen, stadsbewoners en schrijvers.

Annemarie Bon, Yvo Nafzger, Jeroen Thijssen, Ab Bertholet en Eric Alink werkten in een van de huisjes en werden schrijvende brugwachters.

Stadschroniqueur Alink ontvangt zaterdag in de bibliotheek de schrijvende brugwachters en praat met hen over hun ervaringen. De teksten die in de huisjes geschreven zijn worden ten gehore gebracht. Zaterdag vanaf 14.00 uur in de bibliotheek aan de Hinthamerstraat.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. FC Den Bosch heeft ook de kleine jongens nodig
    PREMIUM

    FC Den Bosch heeft ook de kleine jongens nodig

    DEN BOSCH - Is er wel draagvlak voor FC Den Bosch? Voorzitter Jan-Hein Schouten van de raad van commissarissen denkt van wel. Op basis van? Schouten: ,,Er zullen altijd geldschieters blijven die deze club overeind houden. Draagvlak bij de gemeente? Ik denk dat de gemeente ook echt wel inziet dat er een bepaalde waarde is voor de stad Den Bosch. Dat wil niet zeggen dat we de prostitué van de stad zijn, maar we hebben daar ook een bepaalde functie in. Je moet de mensen de frustratie en de vreugde laten voelen."

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.