Volledig scherm
© pixabay.com

Schutter vermomde zich als tuinder

ROSMALEN - Een van de twee schutters die in april Samir Erraghib in IJsselstein zou hebben geliquideerd, probeerde op zijn vlucht de politie op het verkeerde been te zetten door in een volkstuin een hark en een overall te grijpen en te gaan tuinieren. Een andere hobbytuinder had hem echter door.

Abdelghani El H. (22) uit Nieuwegein ging er te voet vandoor toen de vluchtauto die gebruikt was bij de schietpartij niet wilde starten. Op die zondag 17 april zou El H. hij samen met Bowy T. uit Rosmalen op de Lanceerplaats in IJsselstein Erraghib (37) met kogels doorzeefd hebben.

Daarop sloeg hij op de vlucht en kwam hij in een volkstuinencomplexje terecht. De eigenaar van een ander tuintje kende de schutter echter niet en begon daar opmerkingen over te maken. Toen er vervolgens politieauto’s met loeiende sirenes voorbij kwamen, sloeg El H. weer op de vlucht. Even later werd hij alsnog in de omgeving opgepakt. Enkele dagen later werd ook medeverdachte Bowy T. uit Rosmalen opgepakt.

Uit het politiedossier dat inmiddels klaar is, wordt niets gezegd over een mogelijk motief van de verdachten om Erraghib in het bijzijn van zijn jonge dochtertje in zijn auto met elf kogels te doorzeven. Het slachtoffer zou zich inlaten met drugshandel en zijn liquidatie zou iets te maken kunnen hebben met de zaak 26Koper, waarvoor maandag negen bendeleden werden veroordeeld tot celstraffen tot acht jaar. Deze bende zou liquidaties op bestelling uitvoeren en hoewel een aantal leden dus vastzat in april, zouden andere leden van de groep mogelijk deze ‘opdracht’ hebben uitgevoerd. Daar heeft de politie in het onderzoek echter geen bewijs voor gevonden en die link ontbreekt dan ook in het dossier.

De rechtszaak wordt op 17 januari 2017 inhoudelijk behandeld. De verdachten blijven in de cel.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.