Volledig scherm
De winnende foto 'Clownachterblijfselen' van Shirley Welten.

Shirley Welten wint CBK/Toonzaalprijs

DEN BOSCH - Shirley Welten is de winnares van de CBK/Toonzaalprijs 2013. Wethouder Jeroen Weyers reikte haar vanmiddag de prijs uit: een geldbedrag van 1500 euro en een jaar lang gratis naar De Toonzaal.

Vier kunstenaars uit Den Bosch, Arthur den Boer, Jean Paul Jennen, Ies Schute en Welten, werden door de Toonzaal en het Centrum voor Beeldende Kunst uitgenodigd een kunstwerk te maken op basis van een muziekstuk of -stroming. De werken waren afgelopen maanden te zien in de foyer van De Toonzaal.

Welten liet zich inspireren door wereldmuziek. Ze gaf een heel eigen invulling aan het thema. Haar foto 'Clownachterblijfselen' ademt de melancholieke sfeer van veel Balkan-muziek. Volgens de jury geeft haar werk aanleiding om weg te dromen of op reis te gaan.

De Toonzaal en het CBK hopen met de prijs een nauwere band tot stand te brengen tussen beeldende kunstenaars in Den Bosch en de De Toonzaal geprogrammeerd wordt.

  1. FAQ Festival brengt hart van liefhebber elektronische muziek op hol

    FAQ Festival brengt hart van liefhebber elektronische muziek op hol

    DEN BOSCH - De negende editie van het (unieke) driedaagse FAQ Festival heeft tot nu toe al diverse hoogstandjes op het gebied van elektronische muziek gebracht. Wat eveneens opvalt is dat de geëtaleerde 'geluidscollages' door menigeen als inspirerend en horizonverbredend wordt ervaren. Vrijdagavond was het allemaal te doen in Willem Twee Concertzaal, waar het publiek liefst drie smakelijke hoofdgerechten kreeg voorgeschoteld.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.