Volledig scherm
Het Sint Janslyceum in Den Bosch

Sint-Janslyceum Den Bosch was in 2015 'zwakke' school volgens onderwijsinspectie

DEN BOSCH - Het Sint-Janslyceum in Den Bosch is in 2015 door de Inspectie van het Onderwijs beoordeeld als zwakke school. De inspectie houdt de school de komende tijd daarom extra in de gaten. In januari volgt er weer een controle.

Rector Roel Scheepens benadrukt dat het niet om de hele school gaat maar om de afdelingen havo en vwo. Hij neemt de tik op de vingers zeer serieus. Maandag deelde hij het slechte nieuws met het personeel. „Het kwam voor ons allen als een schok, het doet pijn maar we moeten het ook niet overdrijven. Veel zaken gaan wel goed en ook onze resultaten zijn voldoende."

De onderwijsinspectie constateerde op de school met zo’n 2300 leerlingen drie belangrijke tekortkomingen. In de onderbouw worden onvoldoende toetsen afgenomen, de feedback voor leerlingen is niet effectief genoeg en de lessen zijn volgens de onderwijsinspectie niet doelgericht genoeg. "We gaan het aantal toetsen in de onderbouw direct uitbreiden. We willen binnen een jaar van de aantekening ‘zwak’ af zijn", aldus de rector.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement