Volledig scherm
Winnaars Beste Werkgever 2016. © effectory.nl

Sint Jozefoord uit Nuland uitgeroepen tot beste werkgever van Brabant

NULAND/VEGHEL - Zorginstelling Sint Jozefoord uit Nuland is dinsdagmiddag uitgeroepen tot beste werkgever van de provincie Brabant. Dat gebeurde tijdens het Beste Werkgevers Event in Theater Amsterdam. Landelijk gezien werd cateraar Hutten uit Veghel de beste werkgever in de sector Vrije tijd, reizen en cultuur'. Stichting Traverse in Tilburg schopte het tot beste werkgever in de maatschappelijke opvangbranche.

De zorginstelling scoorde een 8.6. Met dat cijfer kreeg Sint Jozefoord ook de prijs voor beste werkgever in de categorie ‘non-profit, minder dan 1.000 medewerkers’.

Zorggroep Elde eindigde met een score van 8.2 op de tweede plaats. Het Veghelse productiebedrijf Vanderlande kwam op de derde plaats met een 8.0. Vanderlande werd gekozen tot beste werkgever onder bedrijven in de categorie profit met meer dan 1.000 medewerkers in de categorie productie en industrie.

Stichting Maatschappelijke Opvang Midden-Brabant Traverse kreeg de titel 'Best Presterende Werkgever 2016' in de branche 'maatschappelijke opvang'.

Overall
In de 'overall'-lijst van beste werkgevers met meer dan 1000 werknemers behaalde Hutten de zevende plek. Het Koning Willem I College in Den Bosch werd tweede in de categorie onderwijs. Schijndel was de beste kleine gemeente (tot 100.000 inwoners).

Het Beste Werkgevers-onderzoek werd voor de zestiende keer uitgevoerd door Effectory en Intermediair. In totaal 331 organisaties deden mee, zij werden door 224.567 medewerkers beoordeeld.

AMSTERDAM - ZLM Verzekeringen, Vanderlande, Stichting Sint Jozefoord en Frankelandgroep zijn de Beste Werkgevers van 2016. De prijzen werden dinsdag uitgereikt in Theater Amsterdam. De awards worden elk jaar uitgereikt op basis van een landelijk werkgeversonderzoek waarin dit jaar ruim 220.000 medewerkers hun werkgever beoordeelden.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.